piskotatekercs christmas edition
a teszta:
Hozzávalók:
5 tojás
5 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt – azért kevesebb a cukortól, hogy könnyebben lehessen felcsavarni.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, és 200 °C -os forró sütőben kb. 10 perc alatt gyorsan sütjük ki a tésztát, hogy ne száradjon ki, és jól lehessen tekerni.
Ha a tészta teteje rugalmas és készre sült, lisztezett deszkára borítjuk, és lehúzzuk róla a papírt.
Amennyiben lekvárral készítjük, még melegen kenjük meg, és felcsavarjuk.
A papírba visszacsomagolva hagyjuk teljesen kihűlni, és utána szeleteljük.
Amennyiben kakaós tésztát készítünk, 2 csapott evőkanál kakaóport adunk hozzá, a liszttel elkeverve.
krem:)
- 1drb tesztakream alappor( kakaos)
-2dl tej
-4 kanal cukor
-1 tasak fahej
a hozzavalokat mixer segitsegevel osszedolgozzuk.
a tesztat ezzel a kremmel egyutt feltekerjuk, a kulsejet megkenjuk , majd keves naracshejat reszelunk ra, szorunk ra egy keves fahejat, es vanilias cukoorral edesitjuk:)
kurvara finom:D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése